Hellasguidens blogg

Hellasguidens blogg

Smått og stort fra Hellas

Tips og forslag, minner, morsomheter og meninger.

Du kan også følge meg på twitter: @KyriaT

Været er bedre enn du tror!

Tips om nettstederOpprettet av KyriaT on., november 04, 2009 16:11:59

En ting vi alle er opptatt av når vi skal til Hellas, er værmeldingen. Slik er det også med meg. Jeg følger med på norsk TV, og prøver å få et glimt av værkartet over Hellas, noe som ikke er så lett. Vanligvis blir nemlig Hellas skjult av meterologens mer eller mindre velfødde kropp. de stå akkurat der? 

Da er det greiere med internett, og jeg klikker meg inn på yr.no, en innholdsrik, oversiktlig og brukervennlig side, der man kan få langtidsvarsel selv for de minste fluelortene på det greske kartet. Så fantastisk! Hvis det bare hadde stemt! For det gjør det nemlig aldri

I de åtte årene jeg har vært reiseleder i Hellas har vi pleid å henge opp væroversikt fra yr på kontoret, så jeg har ganske stabil erfaring med om værmeldingen stemmer. I 98 % av tilfellene er temperaturen minst 5-8 grader lavere enn det greske målinger viser, og i 60 % av tilfellene der det meldes regn kommer det ikke en eneste regndråpe. Dette er faktisk veldig irriterende! Skjerp dere yr! Man kan jo mistenke dere for å samarbeide med norsk næringsliv ved å sørge for at folk ikke drar ut av landet...

Jeg har imidlertid noen alternativer for vær i Hellas som jeg gjerne sjekker:

Meteo.gr - Gir veldig riktig værvarsel, men er litt rotete å finne fram i, spesielt om man ikke kan gresk.

Weatherunderground.com - Utrolig omfattende, og med historikk, slik at man kan se hvilket vær det har vært, og med andre fete oversikter, men igjen litt vanskelig å finne fram i de første gangene.

Weather.yahoo.com - Enkel og grei, men ikke så detaljert. Men noen ganger kan det bare være en fordel.

Men selv om det finnes andre, så vender jeg stadig tilbake til Yr.no - til tross for feil og mangler. Jeg må bare trekke fra og legge til på egen hånd, men da stemmer det faktisk ganske bra.

Og så blir man jo hyggelig overrasket da, når temperaturen er høyere og regnbygene færre enn det man trodde!


KyriaT

smiley


PS! Legg gjerne til flere nettsteder i kommentarene hvis du har en personlig favoritt!

  • Kommentarer(1)//blogg.hellasguide.info/#post6